Verhuur

De Watertoren als kantoor

Transformeer een industrieel erfgoedmonument tot een aantrekkelijk en modern kantorencomplex. Creëer werkplekken en ontvangstruimten waarbij medewerkers en bezoekers optimaal genieten van het landschap. Voor deze uitdaging zagen de architecten van gebouw, interieur en ICT zich gesteld bij de verbouwing van de Watertoren. Het is hen gelukt!

De tien etages van de Watertoren zijn door Jeroen Zijlstra van het gelijknamige architectenbureau in Wormer in samenwerking met Zaan Architecten uit Koog aan de Zaan ontworpen. Waarbij de industriële details zoveel mogelijk bewaard zijn gebleven in dit monumentale en toch hypermoderne kantorenverzamelgebouw, compleet met liftinstallatie, airconditioning, supersnel internet en comfortabel sanitair.
Gerenommeerd interieurarchitect Arnoud Ritsma van Arnoud Ritsma Interieur Architectuur te Zaandijk ontfermde zich over de centrale inrichting en integreerde op kunstige wijze industrieel erfgoed met de huidige eisen voor een veilige en prettige werkplek. Uiteraard met, op de meeste verdiepingen, het uitzicht als basis.
Door de Watertoren uit te rusten met een eigen en directe straalverbinding met de televisietoren in Wormer en de aanleg van een uitgekiend ICT-netwerk, beiden gerealiseerd door Piet Smit van Agile Connected, profiteren alle huurders van supersnel internet met een brede applicatiekeuze.

Bovenin, op de bovenste (10e) etage, is een horecagedeelte. Met ramen rondom, en daardoor een fantastisch uitzicht naar alle kanten. Hier worden evenementen en besloten feesten georganiseerd, de top van De Watertoren is één van de locaties van biologische cateraar Groeneveld Eten.
Verdieping 1 tot en met 9 worden verhuurd als kantoorruimten (m.u.v. de 5e verdieping, welke in gebruik is als technische ruimte). Accountants, financieel adviseurs, scheidingsbemiddelaars, notarissen, makelaars en vastgoedadviseurs houden hier kantoor. De Watertoren herbergt daarmee specialisten voor elk aspect in het leven.

Momenteel zijn er nog vrije ruimten op de 1e, 2e, 3e en 4e verdieping.

Op de begane grond is de centrale ontvangst. Een balie voor de bewegwijzering, met het leidingwerk als symbool van het rijke verleden van de locatie, voert de bezoekers naar de liftinstallatie en daarmee naar de gewenste verdieping.

Via de achteringang komt men op -1, het souterrain. Hier bevinden zich een invalidentoilet, de keuken voor de cateraars op de 10e verdieping en de lift en trappenhuis.